Hofors Kommun logo, länk till startsida

Besök från den nederländska Försvarsmakten

Mellan vecka 37 och 40 kommer delar av den nederländska Försvarsmakten på besök till Sverige.
Under denna period kan militär personal och fordon synas i Hofors kommun.

Förslag för dig

Under vecka 37 till vecka 40 kommer en del av den nederländska Försvarsmakten på besök till Sverige. Under denna period kan det synas både svensk och holländsk militär personal och fordon i Hofors kommun. De har blivit inbjudna av Försvarets Materielverk för att genomföra en nederländsk förbandsövning. Svenska Försvarsmakten stödjer övningen med logistik, så kallat värdlandsstöd.

Om du skulle stöta på en militärkolonn på vägarna är det viktigt att du tänker på detta:

HÅLL AVSTÅND

Om du möter militära fordon på vägarna är det viktigt att du håller avstånd och tar det lugnt. Eftersom fordonen i en militärkolonn ofta är tyngre och bredare än vanliga personbilar behöver du lämna ordentliga säkerhetsmarginaler vid ett möte.

HINDRA INTE EN MILITÄRKOLONN

Du får köra om en militärkolonn så länge du inte hindrar eller stör kolonnen. Kolonnen måste kunna köra som planerat och hålla ett visst avstånd mellan fordonen, detta är olagligt att hindra.

Tänk på att det är riskfyllt att köra om eftersom förarna inte alltid har samma synfält som i en vanlig lastbil, fordonen är tunga och kolonnerna kan vara upp till två kilometer långa.

 

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun