english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Vattendroppe på blad

Tävlingen är avgjord

Det var en solig och varm helg under Bessemerfesten och många besökte kommuntältet för att träffa både kommunledning och Entré Hofors. Denna helg ingick även i den nationella beredskapsveckan och i tältet pågick en tävling om just krisberedskap.

Fråga 1 – Vad står förkortningen VMA för?

VMA står för Viktigt meddelande till allmänheten och är ett varningssystem som används vid olyckor och allvarliga händelser och störningar i viktiga samhällsfunktioner. Varningssystemet innefattar information i radio, TV, och i vissa fall utomhusvarningssystemet "Hesa Fredrik".

Fråga 2 – Hur länge bör du förbereda dig för att klara dig själv vid en samhällsstörning?

Du bör vara förberedd för att klara dig i 72 timmar. Tänk på vad du skulle behöva för att klara dig i tre dygn. På krisinformation.se finns information om vad man bör tänka på.

Fråga 3 – Vilket är Sveriges nationella informationsnummer där du kan få information om en samhällsstörning?

Rätt svar på den frågan är 113 13. Du kan ringa till informationsnumret 113 13 för att lämna eller få information om allvarliga olyckor och kriser. Denna tjänst är tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.

26 % av alla som deltog i tävlingen hade rätt på alla tre frågor.

Självklart hade vi en utslagsfråga och den bestod av att gissa antalet spikar i burken och antalet var 986 stycken. Vi har en vinnare som kommer få en beredskapslåda.