Hofors Kommun logo, länk till startsida


Flicka som hjular i Värnahallen

Ersättning för kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar

Föreningar, organisationer, företag eller enheter inom Hofors kommun som arrangerar något för barn och ungdomar under höstlovet har möjlighet att få ersättning för aktiviteten.
- Vi har rekvirerat bidrag från Socialstyrelsen som gör det möjligt att söka ersättning för aktiviteter, säger Ritva Snellman, kulturchef i Hofors kommun.

Något för alla

Kostnadsfri aktivitet som vänder sig till barn och ungdomar mellan sex och 15 år, möten över sociala gränser och öppet för alla.
Det är kriterierna för att kunna söka ersättningen ur det bidrag som Hofors kommun och Entré Ungdom blivit beviljade av Socialstyrelsen.
- Det är fritt för alla att söka och jag hoppas att många tar chansen att göra det Målet är att skapa ett höstlovsprogram som speglar en mångfald av aktiviteter, aktiviteter för alla i åldrar, att alla finner något spännande att utöva under lovet. Det kan vara något barnen aldrig provat förut men alltid velat utöva eller något de känner väl till och det bara är så skoj så de vill delta i aktiviteten. Ett höstlovsminne för livet, säger Ritva Snellman.
Föreningar, företag, organisationer och kommunens egna enheter har möjlighet att ansöka om ersättningen. Senast 24 september ska bidraget vara sökt.