Förslag för dig
ÉU-kort
Delta i fritidsgårdens aktiviteter med ÉU-kort
Vad är ett ÉU-kort?
ÉU-kortet (Entré ungdom-kortet) är ett medlemskap som krävs för att delta i fritidsgården (åk.6 - gymnasiet). Du ansöker om kortet genom att fylla i en blankett tillsammans med din vårdnadshavare. Kortet finns i två former: helår och terminskort.
Helårskortet kostar 100 kr och gäller i 12 månader från det att du får kortet.
Terminskortet kostar 50 kr och gäller i en termin: januari - juli eller augusti - december.
Förhållningsregler
Det är viktigt att alla känner sig trygga i vår verksamhet. När du befinner dig i våra lokaler och/eller aktiviteter förväntar vi oss att du följer följande förhållningsregler:
- Språkbruk - Du har ett vårdat språk. Det är inte okej att uttrycka sig rasistiskt, homofobiskt, transfobiskt, sexistiskt m.m.
- Respekt gentemot andra - Du behandlar andra besökare och personal väl och med god attityd.
- Nolltolerans mot hot och våld - Du använder inte hot eller våld mot andra besökare eller personal. Det innefattar knuffar, brottning, slag, sparkar m.m. samt hot om dessa.
- Eldningsredskap, vapen - Du får ej bära vapen eller eldningsredskap såsom tändare och tändstickor. Personalen avgör vilka objekt som är tillåtna.
- Nedskräpning och skadegörelse - Du är försiktig med lokalerna och våra redskap. Du plockar upp skräp efter dig.
- Energidryck, tobak, alkohol, droger - Du dricker eller brukar inte energidryck, tobak, alkohol och droger i vår verksamhet.
Konsekvenser
Vid upprepade tillsägelser eller specifika händelser kan du bli hemskickad för kvällen eller avstängd en period. Vårdnadshavare kontaktas alltid.
Vid grövre eller upprepade händelser kan ditt ÉU-kort dras in och polis kan kontaktas.
Vid oaktsamhet i lokaler eller med utrustning kan du bli ersättningsskyldig för reparationer och/eller ny utrustning. Är du under 18 år kommer debitering att skickas till vårdnadshavare som godkänt din ÉU-kortansökan.
Ungdomscoach och/eller enhetschef avgör vilka konsekvenser som vidtas.
Kontakt, Entré ungdoms ansvariga ungdomscoacher
Kontakt Hofors kommun
Artikeln uppdaterades senast:
Aktuellt i Hofors kommun
-
Vad har hänt i projektet Haga fjärilspark?
Vi är i mål med en stor del av projektet, men ännu återstår flera år av ihållande skötsel för att åtgärderna ska bära frukt. Vi har redan börjat se positiva resultat från skötseln så nu återstår tålamod för att låta naturen utvecklas. -
Är du nyfiken på bygglovsfrågor? Välkommen på öppet hus!
Har du frågor om strandskydd, enskilt avlopp, bygga nytt eller är du nyfiken på andra bygglovsfrågor? Välkommen på öppet hus och träffa oss på VGS, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning. -
Höstlov med VR, teknik och natur
Ta chansen att besöka Science Centerhuset eller växthuset i Hagaparken när man öppnar upp för aktiviteter under höstlovet. -
Nytt arbetssätt för effektiv resursanvändning inom äldreomsorgen
För några år sedan infördes ”heltid som norm” i Hofors kommun. Det innebär att våra medarbetare har möjlighet att önska sin sysselsättningsgrad. Inom äldreomsorgen har många har valt att arbeta mer än tidigare, vilket lett till att vi nu har fler arbetstimmar än vad som behövs.