Förslag för dig
ÉU-kort
Delta i fritidsgårdens aktiviteter med ÉU-kort
Vad är ett ÉU-kort?
ÉU-kortet (Entré ungdom-kortet) är ett medlemskap som krävs för att delta i fritidsgården (åk.6 - gymnasiet). Du ansöker om kortet genom att fylla i en blankett tillsammans med din vårdnadshavare. Kortet finns i två former: helår och terminskort.
Helårskortet kostar 100 kr och gäller i 12 månader från det att du får kortet.
Terminskortet kostar 50 kr och gäller i en termin: januari - juli eller augusti - december.
Förhållningsregler
Det är viktigt att alla känner sig trygga i vår verksamhet. När du befinner dig i våra lokaler och/eller aktiviteter förväntar vi oss att du följer följande förhållningsregler:
- Språkbruk - Du har ett vårdat språk. Det är inte okej att uttrycka sig rasistiskt, homofobiskt, transfobiskt, sexistiskt m.m.
- Respekt gentemot andra - Du behandlar andra besökare och personal väl och med god attityd.
- Nolltolerans mot hot och våld - Du använder inte hot eller våld mot andra besökare eller personal. Det innefattar knuffar, brottning, slag, sparkar m.m. samt hot om dessa.
- Eldningsredskap, vapen - Du får ej bära vapen eller eldningsredskap såsom tändare och tändstickor. Personalen avgör vilka objekt som är tillåtna.
- Nedskräpning och skadegörelse - Du är försiktig med lokalerna och våra redskap. Du plockar upp skräp efter dig.
- Energidryck, tobak, alkohol, droger - Du dricker eller brukar inte energidryck, tobak, alkohol och droger i vår verksamhet.
Konsekvenser
Vid upprepade tillsägelser eller specifika händelser kan du bli hemskickad för kvällen eller avstängd en period. Vårdnadshavare kontaktas alltid.
Vid grövre eller upprepade händelser kan ditt ÉU-kort dras in och polis kan kontaktas.
Vid oaktsamhet i lokaler eller med utrustning kan du bli ersättningsskyldig för reparationer och/eller ny utrustning. Är du under 18 år kommer debitering att skickas till vårdnadshavare som godkänt din ÉU-kortansökan.
Ungdomscoach och/eller enhetschef avgör vilka konsekvenser som vidtas.
Kontakt, Entré ungdoms ansvariga ungdomscoacher
Kontakt Hofors kommun
Artikeln uppdaterades senast:
Aktuellt i Hofors kommun
-
Anna Samuelsson blir vår nya skolchef
Anna Samuelsson har tackat ja till att bli Hofors kommuns nya skolchef. Anna har varit tf skolchef sedan Ylva Appelgren slutade i början av oktober. Hon tillträder tjänsten 1 januari 2025. Tidigare har Anna arbetat som intendent i vår kommun, och har lång erfarenhet av att arbeta med skolfrågor och som skolledare. -
Kommunfullmäktige 10 december
På kommunfullmäktige beslutades bland annat att två avdelningar (Solen och Månen) på Persfallets förskola kommer att stängas permanent från 1 juli 2025.Kommunfullmäktige beslutade även om ett antal taxor samt val av ledamöter i olika nämnder för resterande mandatperiod.Ett nytt reglemente för Socialnämndens antogs. Ett reglemente reglerar vad socialnämndens uppdrag och ansvarsområde är. -
Pilotprojekt för investeringar i robusta offentliga måltider och dricksvattenförsörjning
Livsmedelsverket genomför ett pilotprojekt för att testa hur myndigheten kan arbeta för att stötta kommuners och regioners arbete med att stärka beredskapen inom offentliga måltider och dricksvattenförsörjning. 37 kommuner och regioner får ta del av bidrag inom ramen för projektet. Över 240 sökte bidraget och Hofors kommun är en av de 37 som får ta del av bidraget om 500 000 kr. -
Hofors kommun rustar för digitala prov
Sedan 1962 har man genomfört nationella prov i grundskolan. Att proven nu ska digitaliseras innebär stora utmaningar för kommunerna och har av Skolverket beskrivits som ett av de största IT-projektet någonsin i Sverige.