Hofors Kommun logo, länk till startsida


Birgitta Osmund Ericsson, Årets Eldsjäl i Hofors kommun 2019

Birgitta Osmund-Eriksson är Årets Eldsjäl

Årets Eldsjäl i Hofors kommun 2019 har utsetts.
Det är Birgitta Osmund-Eriksson som får utmärkelsen för sitt engagemang i Torsåkers IF.
Priset delas nu ut för nionde gången och består av, förutom äran, ett diplom och 5 000 kronor.

Årets Eldsjäl 2019

Det finns många människor som på olika sätt bidrar till att lyfta Hofors kommun och de personerna tycker vi förtjänar att uppmärksammas. Det är bakgrunden till att Hofors kommun och Entré Hofors för nio år sedan instiftade utmärkelsen Årets Eldsjäl i Hofors kommun.

2019 är det Birgitta Osmund-Eriksson som får ta emot utmärkelsen med motiveringen
”Med stort engagemang som ordförande leder Birgitta arbetet med att göra Torsåkers IF till ett socialt nav i Torsåker. Med hårt arbete har Birgitta arbetat med att göra Torsåkers IF till en förening i framkant och en förebild för andra”.

Den officiella prisceremonin hålls på Hoforsgalan den 15 februari.

Övriga nominerade till Årets Eldsjäl 2019:
Pia Möller Andersén (ideellt arbete för behövande), Hannah Lindberg (hjälparbete i Irak), Johanna Grönlund (HAIF och Aerostep Company), Roger Wallqvist (Torsåkers IF), Annelie Söderblom (Hofors Ridsällskap), Eva-Lis Berglund (PRO), Mathias Strand (Hofors Discgolf), Stefan Åkerberg (Hofors Hockey), Ove Sandgren (skidtränare), Håkan Wikström (engagemang för barn och ungdomar), Ing-Marie Sjöblom (PRO-kören Fyrklang), Marie Modén (Hofors Hockey/Torsåkers IF), Eva-Lis Berglund och Ove Berglund (PRO), Anders Svensson (Hofors Atletklubb), David Färnström (HAIF fotboll), Anna-Lena Holmstrand (Bilkåristerna, Hoforsbacken mm) och Bengt Lundgren (HAIF-stugan).