english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Legogubbar som bygger hus

Nu kan du lämna in din bygglovsansökan digitalt

Är du en av alla som söker bygglov i Hofors kommun? Nu kan du även göra detta digitalt. Via våra e-tjänster kan du ansöka om bygglov och även anmäla åtgärder som inte är bygglovspliktiga som till exempel att bygga ett Attefallshus. Det är enkelt och bekvämt. Du kan följa ditt ärende i e-tjänsten och även få meddelande när något händer i e-post och sms.

Lämna bygglovsansökan digitalt

För dessa e-tjänster använder vi Mittbygge som även innehåller information för att hjälpa dig genom lov-, anmälning och byggprocessen. Du får en guidning under hela bygglovsprocessen, från idé till ansökan. -Många har efterfrågat en digital hantering med möjlighet att följa sitt ärende genom processen, och det är därför glädjande att vi nu kan erbjuda detta, säger Maria Wikström, Samhällsbyggnadschef, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning.

Varför ska du jag ansöka via e-tjänst?

E-tjänsten passar lika bra för dig som bygger sällan som dig som bygger ofta. Om du väljer att göra din anmälan eller ansökan via e-tjänsten kommer all vår kommunikation med dig att ske via den och e-post eller sms.

Att anmäla eller ansöka via e-tjänsten innebär tidsbesparing då varken du eller vi, skickar brev som posten bär ut. Istället för att skriva ut ritningar och handlingar, kan du skicka digitala filer till oss.

Vad behöver jag?

För att kunna göra en ansökan via våra e-tjänster på www.mittbygge.se så behöver du logga in med giltig e-legitimation. När du använder e-tjänsterna så måste du tillfälligt tillåta popup-fönster.

Företag/organisationer behöver ha e-tjänstelegitimation från Steria och programvaran Nexus personal. En beskrivning finns på mittbygges webbplats.

Hur gör jag?

Gå till www.mittbygge.se så kan du logga in till Hofors kommuns tjänster. Välj Hofors och klicka på "Gå till vald kommun".