Hofors Kommun logo, länk till startsida

Fortsatt verksamhet i Hantverkarns lokaler

Det särskilda boendet Hantverkarn i centrala Hofors håller på att avvecklas. I lokalerna finns idag även annan verksamhet, såsom exempelvis matsal. Socialnämnden beslutade den 30 september att viss verksamhet ska fortsätta att bedrivas i matsalen samt receptionsplan på Hantverkargatan 32.

Förslag för dig

I lokalerna kommer lunch att fortsatt kunna serveras till de som har ett måltidskort. Måltidskort kan man få om man har matdistribution beviljad och ansöker hos enhetschef på hemtjänsten om att omvandla det till måltidskort. Även träffpunkten kommer att kunna vidareutvecklas och erbjudas till fler personer samt flera dagar i veckan. Erbjudandet träffpunkt och aktiviteter gäller för alla kommunens invånare som är över 65 år. Mer information kommer när verksamheten är klar att ta emot besökare!

Syftet med verksamheten är att motverka ensamhet för äldre genom att erbjuda gemenskap och samvaro (med vissa ordnade aktiviteter).
Även viss verksamhet från daglig verksamhet LSS kommer att kunna få sysselsättning med bland annat servering och arrangerande av aktiviteter.

”Vi är glada över att kunna göra en satsning för att motverka ensamhet bland våra äldre”, säger Tomas Fröjd, socialnämndens ordförande.

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun