Hofors Kommun logo, länk till startsida

Betyg

Om du vill ha ut dina betyg från kurser du har läst hos Vuxenutbildningen i Hofors, kontaktar du oss och beställer en betygsutskrift.

Beställa kursbetyg från Vuxenutbildningen i Hofors

Om du vill ha ut dina betyg från kurser du har läst hos Vuxenutbildningen i Hofors, kontaktar du oss och beställer en betygsutskrift. Vi skickar betygsutskriften till dig inom cirka en vecka.

Beställa slutbetyg eller gymnasieexamen inom kommunal vuxenutbildning

Om du vill ta ut ett slutbetyg eller en gymnasieexamen, kontaktar du Vuxenutbildningen och gör en beställning av slutbetyg eller gymnasieexamen. Betyg på kurser som du läst hos oss finns i vårt system, men om du läst på annan skola måste du lämna in dessa betyg till oss om du vill att de ska räknas med.
Observera att vi behöver se originalhandlingar alternativt vidimerade kopior.

Utfärdande av slutbetyg/gymnasieexamen tar cirka 2-3 veckor, så tänk på att göra din beställning i god tid.

För mer information om vad som krävs för slutbetyg eller gymnasieexamen, kontakta studie- och yrkesvägledningen.

Vid betygsbeställning behöver vi följande uppgifter:

  • Personnummer
  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Telefonnummer

Ange om din beställning gäller en betygsutskrift, ett slutbetyg eller en gymnasieexamen inom kommunal vuxenutbildning. Du bestämmer själv vilka betyg du vill ha med i ditt betygsdokument.

Om din beställning avser en betygsutskrift, ange om det gäller betyg från SFI, Grundläggande vuxenutbildning, Gymnasial vuxenutbildning eller samtliga betyg från dina studier på Vuxenutbildningen i Hofors.

Betyg från annan kommun/skola beställer du hos den skola där kurserna genomfördes.

Dina betyg skickas till din folkbokföringsadress. Om du vill ha betygsdokumentet skickat till en tillfällig adress eller hämta betygen i receptionen på Björkhagsskolan anger du detta när du gör din beställning.

Vi tar hand om din förfrågan så fort vi kan och handlägger i tur och ordning. Svarstiden är beroende av hur komplicerad din fråga är. Eftersom kopior på originalbetyg inte alltid finns bevarade, måste vi i vissa fall göra ett utdrag ur betygskataloger från kommunarkivet.

Förslag för dig

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun