Hofors Kommun logo, länk till startsida

Lärcentrum i Hofors

Funderar du på att börja studera? Kanske på distans? Då har du kommit rätt!

Ett lärcentrum är en resurs och en service främst för studerande på yrkeshögskola, högskola eller universitetsnivå oavsett utbildningsanordnare. Det är kostnadsfritt och öppettiderna är generösa och flexibla.

Förslag för dig

Lärcentrum är tänkt att fungera som en länk mellan högskolan och dig som student. Här har du tillgång till guidning i utbudet av distansutbildningar, studieplatser och möjligheter till att träffa andra distansstuderande.

Hofors lärcentrum erbjuder

  • Studievänlig och social miljö
  • Lokaler för grupparbeten eller enskilda studie
  • Möjligheter att skriva din tentamen (skrivvakt finns)
  • Tillgång till internet, webbkamera/headset
  • Tillgång till videokonferensutrustning

Boka lokal på Lärcentrum i Hofors

För att boka konferens eller grupprum behöver du kontrollera att rummen är lediga. Ta sedan kontakt med Lärcentrum och maila dina kontaktuppgifter (namn, telefonnummer och e-post adress) till vuxenutbildningen@hofors.se. Så fort din bokning är klar får du en bekräftelse antingen till din e-post eller som ett SMS.

Tentamenservice

Som student kan du avlägga tentamen hos oss om ansvarig högskola/universitet tillåter det.

Anmälan tentamen

Hitta till Lärcentrum

Från Sandviken

Kör mot Falun på väg E16, efter du kommit in i Hofors sväng höger efter Circle K, håll vänster och följ vägen tills du ser skylten med Björkhagsskolan. Besöksparkering finns på framsidan.

Från Falun

Kör mot Gävle på väg E16, när du kommit in i Hofors svänger du vänster före Circle K. håll vänster och följ vägen tills du ser skylten med Björkhagsskolan. Besöksparkering finns på framsidan.

Med buss

Åk till Hofors centrum. Gå sedan mot och förbi Folkets hus och sedan gå mot höger över vägen och följ sedan gångvägen mot vänster tills du kommer fram till Björkhagsskolan. Det tar ungefär 7 minuter att gå. Om man önskar kan man vänta in lokalbussen 46 mot Hofors järnvägsstation så passerar den skolan vid hållplats Björkhagsskolan.

Öppettider reception entrén Björkhagsskolan

Måndag - Fredag 08:00 till 12:00 och 13:00 till 15:00 (med reservation för ev ändringar)

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun