english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Trivsam terapi på Persgården

Bingo, bakning och spa.
Terapin på Persgården sätter guldkant på tillvaron även under pandemin.

Spaför boende på Persgården

I över ett år har världen levt med Coronapandemin som ett ständigt hot över oss.
Verksamheter, fritidsaktiviteter, umgänge och det allra mesta har fått ställa in och ställa om eller i vissa fall fått lägga ner.

För Hofors kommuns del är det inget undantag och några av de personer som drabbats allra mest är våra brukare inom äldreomsorgen.
Isolering och en stor omställning har blivit en vardag.

Därför blir det här lite av en solskenshistoria.

Den 30 april firades Valborg för andra gången under denna pandemi. En liten eld tändes och korv grillades och kanske sjöng någon in våren.
Det var eftermiddagens aktivitet på Persgården, ett av Hofors kommuns boenden för äldre, men redan på förmiddagen var det full aktivitet på Terapin på samma boende.
- Vi har kunnat ha de här aktiviteterna igång under hela pandemin på ett eller annat sätt och det är väldigt uppskattat. Vi har olika aktiviteter varje dag, men just fredagarna är lite extra festliga, säger en person ur personalen.

I bekväma fåtöljer sitter boende avslappnat tillbakalutande, ur en bandspelare spelas musik och det serveras frukt, praliner och bubbel som de boende turas om att bjuda på.
På Valborgsmässoafton var det fotbad som stod på agendan och därefter målades tå- och fingernaglar i vårlika färger.
Högt i tak och trivsamt är ledorden för dessa spaträffar på fredagar och det märks av den värme som strålar ut från både boende och personal.

-Det här är så lyxigt så det är inte sant. Vi har det så bra här och personalen är världens bästa. Att bo här är som att bo på ett lyxhotell, det vill jag gärna att alla ska få höra, säger en av de boende glatt.