english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Petra Lindstedt blir ny kommunchef

Petra Lindstedt, 52 år, från Gävle har tackat ja till att bli Hofors kommuns nya kommunchef.
Hon tillträder tjänsten i oktober.

Ny kommunchef

Petra Lindstedt, 52 år, kommer närmast från tjänsten som områdesdirektör länssjukvårdsområde somatik i Region Västernorrland. Dessförinnan har hon arbetat inom Region Gävleborg som chef på olika nivåer.

- Det har varit en bra rekryteringsprocess med många starka kandidater som sökt tjänsten som kommunchef i Hofors kommun. Jag ser fram emot det kommande arbetet tillsammans med Petra. Hon har många kvalifikationer som jag tycker är värdefulla för Hofors kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Linda-Marie Anttila.

- Det känns jättespännande att få arbeta som kommunchef i Hofors kommun. Jag har arbetat inom offentlig sektor nästan hela mitt yrkesliv så jag ser fram emot att få arbeta med bredden i en kommun. Alltifrån skola och omsorg till samhällsbyggnad och näringsliv. Jag känner också en stor ödmjukhet inför arbetet som blir ett helt nytt uppdrag för mig, säger Petra Lindstedt om sin nya tjänst.

Petra Lindstedt tillträder som ny kommunchef i Hofors kommun i oktober 2021. Elisabeth Florman fortsätter som tillförordnad kommunchef fram till att Petra Lindstedt tillträder tjänsten.

Anställningsprocessen har genomförts i samråd inom organisationen och i samverkan med arbetstagarorganisationerna. Samverkan har genomförts utan erinringar.