english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Linda-Marie Anttila, kommunalråd i Hofors kommun

Linda-Marie Anttila om första tiden som kommunalråd

Sedan 1 januari har Hofors kommun ett nytt kommunalråd.
Det är 35-åriga hoforsbon Linda-Marie Anttila som efterträtt Marie-Louise Dangardt.
- Det känns spännande och roligt att få den här möjligheten. Det är ett stort förtroende och det ser jag fram emot att förvalta, säger hon.

"Vi står för andra utmaningar än vad vi är vana att hantera"

Hofors kommun har synts och hörts mycket i media det senaste året. Insamlingsbössan Med kärlek från Hofors slog alla rekord i Musikhjälpen och tv-produktionen Samtidigt i Hofors gjorde Hofors känt över hela Sverige.
Någonstans däremellan tillträdde Linda-Marie Anttila som kommunalråd efter Marie-Louise Dangardt.
- Jag tog över i en tid när det händer otroligt mycket positivt i Hofors kommun, det känns naturligtvis väldigt bra. Vi fortsätter att jobba med alla bitar.

Linda-Marie Anttila beskriver sig själv som en slitmyra och hon är inte rädd för att jobba – mycket.
- Det kan snarare vara så att jag har fått frågan om hur jag orkar vara engagerad i så mycket och kanske framför allt politiskt, men jag ser det som en styrka, man får en helhet i beslutsprocessen.

Fram till och med att Linda-Marie tillträdde som kommunalråd var hon ordförande i Barn- och utbildningsnämnden och hon satt med som ersättare i Kommunstyrelsen och ordinarie ledamot i Kommunfullmäktige.
Speciella frågor som hon brinner för är de som rör barn och ungdomar.
- Får vi ungdomar att tycka att deras röster är viktiga och att de har blivit lyssnade på så kommer de ha med sig det hela livet, det är viktigt att de får den grunden tycker jag.

Föreningslivet är också något som ligger Linda-Marie varmt om hjärtat.
- Vi har så otroligt fint föreningsliv i Hofors kommun, själv är jag fostrad i Hofors Ridsällskap och där har jag fortfarande familjens hästar. Stallet är min frizon, där laddar jag mina batterier för att göra ett ännu bättre arbete.

Vilken tror du största utmaningen blir som nytt kommunalråd?
- Med ökad befolkning kommer andra utmaningar än vi politiker i Hofors kommun vanligt har hanterat genom åren. Nu handlar det om att bygga samhället efter nya förutsättningar. Det finns många projekt vi har framför oss och det kommer att krävas mycket av mig som nytt kommunalråd för att leda detta arbete. Men det är ett arbete som jag ser fram emot väldigt mycket.

Det är drygt två månader sedan du tog över som kommunalråd, hur känns det?
- Jag har börjat landa lite i min nya roll och det har varit två lärorika månader. Att få vara ambassadör för Hofors i regionala frågor och skapa nya kontaktnät är oerhört lärorikt.