Hofors Kommun logo, länk till startsida


Hayat har studerat en arbetsintegrerad lärarutbildning

Ett nytt sätt att få utbildning och samtidigt erfarenhet av läraryrket.

Ett projekt av Högskolan i Dalarna

Arbetsintegrerad lärarutbildning startades 2017 som ett projekt av Högskolan Dalarna. Satsningen går ut på att studenter samtidigt som de studerar är anställda som lärare på en skola och erhåller en månadslön. Högskolan Dalarna har nu examinerat de första 20 studenterna, varav en är Hayat Karimi som arbetar på Petreskolans mellanstadie.

På frågan hur det känns att vara färdigutbildad samtidigt som han har fått yrkeserfarenhet svarar han:

Det känns otrolig bra att jag har gått färdigt utbildningen. Under alla dessa (fem) år har jag studerat på 75% och arbetat på på 50% och det känns bra att kunna ägna hela min tid åt bildning vilket jag brinner starkt för. Det har varit en tuff resa att både studera och arbeta men nu är det klart. Vad gäller bildningen för min egen del så känner mig aldrig klar och kommer att fortsätta vilja utvecklas. Nu med de verktyg som jag har fått från denna utbildning ser jag fram emot att bidra ännu mer till mina elevers livslånga lärande.