Hållplatser och väntetider
Förslag för dig
Hållplatser
Skolskjutstrafiken använder hållplatser/uppsamlingsplatser. Där det finns en hållplats för linjetrafik ska den användas. Övriga uppsamlingsplatser beslutas av kommunens skolskjutssamordnare i samråd med berörd skolskjutsentreprenör.
- Vårdnadshavare ska vid behov följa sitt/sina barn till hållplatsen.
- Skolskjutsen väntar inte på elev som inte finns vid hållplatsen på utsatt tid.
- Om elev missat sin skolskjuts är det vårdnadshavarens ansvar att se till att eleven kommer till skolan.
- Eleven ska åka med den skjuts han/hon blir anvisad och påstigning/avstigning ska ske på beslutade hållplatser.
Väntetider och färdtider
Med väntetid menas tid mellan skolskjutsens ankomsttid och skolans starttid respektive mellan skolans sluttid och skolskjutsens avgångstid. Samordning gör att väntetider förekommer. Sammanlagt per dag bör väntetiden inte överstiga 60 minuter för elever i förskoleklass - årskurs 6 och 90 minuter för elever i årskurs 7 - 9.
Skolskjutsen går i anslutning till skoltid (håltimme räknas som skoltid). Resa till/från fritidshem är vårdnadshavarens ansvar.
Med färdtid menas restid mellan påstigningsplats och avstigningsplats. Färdtiden bör inte överstiga 60 minuter för elever i förskoleklass - årskurs 6 och 90 minuter för elever i årskurs 7 - 9.
Försening och inställd skoltur
Vid försening ska elev invänta skjutsen på hållplatsen 20 minuter, om väderleken så medger.
För att skolskjutsfordon ska kunna trafikera en väg krävs att vägen är farbar ur trafiksäkerhetssynpunkt, plogad och sandad. Skoltur kan ställas in efter beslut av transportören/föraren efter dennes bedömning av säkerhetsriskerna.
Kontakt
Kontakt Hofors kommun
Artikeln uppdaterades senast:
Aktuellt i Hofors kommun
-
Kommunfullmäktige sammanträder den 12:e december
Klockan 17:30 den 12:e december sammanträder Kommunfullmäktige i Torsåkers Bygdegård. Fullmäktige kommer då att behandla bland annat revidering av kommunens lokala ordningsföreskrifter, taxa enligt lagen om sprängämneskursorer och motion om äldrekurator. Sammanträdet är öppet för allmänheten, varmt välkomna! -
Ung Nu Gävleborg
Ung Nu Gävleborg(UNG) är ett projekt som riktar sig till ungdomar som varken arbetar eller studerar och som är mellan 16 och 29 år.
Målet är att 300 ungdomar i regionen ska delta i insatser för att återgå till studier, få ett arbete eller närma sig arbetsmarknaden. -
3D-kartor förenklar samhällsbyggandet
Nya möjligheter tack vare visualiseringsmöjligheter med 3D och högkvalitativa bilder och höjddata som samlas in via drönare. Sandviken, Hofors och Ockelbo kommun ligger långt fram i utvecklingen. -
Finlands självständighetsdag uppmärksammas
Hofors kommun uppmärksammar Finlands självständighetsdag på grund av att Sverige och Hofors har en lång historisk anknytning till Finland. Det har under en lång tid flyttat många människor hit från Finland. Dessa personer är en stor del av Hofors historia och det finska språket och kulturen är en del av Hofors kulturarv.Hoforsin kunta huomioi Suomen itsenäisyyspäivän vieton, koska Ruotsilla ja Hoforsilla on pitkän ajan historiallinen yhteys Suomeen. Aikojen kuluessa ovat monet ihmiset muuttaneet Suomesta Ruotsiin. Nämä ihmiset ovat merkittävältä osaltaan vaikuttaneet Hoforsin historiaan ja Suomen kieli ja kulttuuri on osa Hoforsin kulttuuriperintöä.