Hållplatser och väntetider
Förslag för dig
Hållplatser
Skolskjutstrafiken använder hållplatser/uppsamlingsplatser. Där det finns en hållplats för linjetrafik ska den användas. Övriga uppsamlingsplatser beslutas av kommunens skolskjutssamordnare i samråd med berörd skolskjutsentreprenör.
- Vårdnadshavare ska vid behov följa sitt/sina barn till hållplatsen.
- Skolskjutsen väntar inte på elev som inte finns vid hållplatsen på utsatt tid.
- Om elev missat sin skolskjuts är det vårdnadshavarens ansvar att se till att eleven kommer till skolan.
- Eleven ska åka med den skjuts han/hon blir anvisad och påstigning/avstigning ska ske på beslutade hållplatser.
Väntetider och färdtider
Med väntetid menas tid mellan skolskjutsens ankomsttid och skolans starttid respektive mellan skolans sluttid och skolskjutsens avgångstid. Samordning gör att väntetider förekommer.
Sammanlagt bör väntetiden per vecka genomsnittligt inte överstiga
- 60 minuter per skoldag för elever i förskoleklass – åk 6, dvs 5 timmar per vecka
- 90 minuter per skoldag för elever i åk 7 – 9, dvs 7,5 timmar per vecka
Skolskjutsen går i anslutning till skoltid (håltimme räknas som skoltid). Resa till/från fritidshem är vårdnadshavarens ansvar.
Med färdtid menas restid mellan påstigningsplats och avstigningsplats. Färdtiden bör inte överstiga 60 minuter för elever i förskoleklass - årskurs 6 och 90 minuter för elever i årskurs 7 - 9.
Försening och inställd skoltur
Vid försening ska elev invänta skjutsen på hållplatsen 20 minuter, om väderleken så medger.
För att skolskjutsfordon ska kunna trafikera en väg krävs att vägen är farbar ur trafiksäkerhetssynpunkt, plogad och sandad. Skoltur kan ställas in efter beslut av transportören/föraren efter dennes bedömning av säkerhetsriskerna.
Om skolskjutsen ställs in ansvarar vårdnadshavare för att eleven kommer till skolan.
Kontakt
Kontakt Hofors kommun
Artikeln uppdaterades senast:
Aktuellt i Hofors kommun
-
Hofors kommuns satsning på kultur 2025
Politiken har avsatt 1,5 miljoner kronor i en riktad satsning på kultur under 2025. Pengarna är fördelade på våra tre nämnder: barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen och är öronmärkta för olika typer av kulturprojekt. Ett avgörande kriterium för att få anslag är att projekten ska ske genom samverkan . -
Feriearbete 2025
Vill du prova dina kunskaper, få nya erfarenheter och få din första lön? Då är det dags att söka feriearbete på Hofors kommun. -
Minikockar på Regnbågens förskola
Kommande veckor kommer de äldsta barnen på förskolan Regnbågen (avdelning blå och lila) få testa på hur det är att jobba som kock. Barnen får hjälpa till att göra i ordning mellanmål till sina förskolekompisar. På bilden hjälper Alexander 6 år och Wilma 5 år kocken Johanna i köket. -
Stängningen av förskoleavdelningarna Solen och Månen samt kartläggning av personalbehov i förskolorna
I december fattade kommunfullmäktige beslut om att förskoleavdelningarna Solen och Månen permanent ska stängas från och med den 1 juli 2025. Detta med anledning av ett minskande barnantal.I barn- och utbildningsnämnden pågår just nu kartläggning och analys av framtida behov av personal i våra förskolor. Det minskande barnantalet i kommunen har skapat ett behov av att se över samtliga förskolors organisation och bemanning.