Anhörigstöd
Till dig som är närstående
Förslag för dig
Övriga familjemedlemmar tar ibland ett alltför stort ansvar för den som har ett beroende. Hela familjen drabbas när någon i familjen har problem med exempelvis alkohol.
Som anhörig är det vanligt att känna sig ensam med sina tankar och känslor och man kan också drabbas av oro, stress, ilska, nedstämdhet och sömnstörningar. Det finns vägledning, information och kunskap för dig som är anhörig.
Anhöriga under 18 år:
För barn- och ungdom under 18 år finns möjlighet att få råd och stöd via barn- och ungdomsenheten.
All kontakt, stöd och rådgivning inom intern öppenvård är kostnadsfri.
Om man är orolig för en vuxen person vad gäller alkohol, droger eller spel om pengar kan en orosanmälan göras till socialtjänsten, skriftligt eller via telefon. Ingen speciell blankett finns för detta.
Är man orolig gällande en vuxens psykiska hälsa eller ohälsa kan kontakt tas med sjukvården Region Gävleborg.
Om du har en arbetsgivare är det denne du ska kontakta för råd och stöd då det är ett arbetsgivaransvar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Kontaktinformation
Kontakt Hofors kommun
Artikeln uppdaterades senast:
Aktuellt i Hofors kommun
-
Vad har hänt i projektet Haga fjärilspark?
Vi är i mål med en stor del av projektet, men ännu återstår flera år av ihållande skötsel för att åtgärderna ska bära frukt. Vi har redan börjat se positiva resultat från skötseln så nu återstår tålamod för att låta naturen utvecklas. -
Är du nyfiken på bygglovsfrågor? Välkommen på öppet hus!
Har du frågor om strandskydd, enskilt avlopp, bygga nytt eller är du nyfiken på andra bygglovsfrågor? Välkommen på öppet hus och träffa oss på VGS, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning. -
Höstlov med VR, teknik och natur
Ta chansen att besöka Science Centerhuset eller växthuset i Hagaparken när man öppnar upp för aktiviteter under höstlovet. -
Nytt arbetssätt för effektiv resursanvändning inom äldreomsorgen
För några år sedan infördes ”heltid som norm” i Hofors kommun. Det innebär att våra medarbetare har möjlighet att önska sin sysselsättningsgrad. Inom äldreomsorgen har många har valt att arbeta mer än tidigare, vilket lett till att vi nu har fler arbetstimmar än vad som behövs.