Hofors Kommun logo, länk till startsida
Informationen finns även på finska

Hur vill du som nationell minoritet
berätta för oss om din vardag?

I Sverige finns det fem nationella minoriteter (urfolket samerna, sverigefinnar, romer, tornedalingar och judar) och fem nationella minoritetsspråk (samiska, finska, romani chib, meänkieli och jiddisch).

Förslag för dig

De nationella minoriteterna har haft det svårt under lång tid och varit utsatta för både diskriminering och assimilering. Vilket bland annat har lett till att flera personer har blivit undanhållna sitt ursprung, att språken slutar talas och att kulturer försvinner. I och med det håller Sverige på att förlora en del av sitt kulturarv och arbetar därför med en särskild minoritetspolitik, för att motverka diskriminering samt verka för att bevara kulturer och att de som vill ska kunna använda sitt språk eller lära sig det igen.

Hofors kommun arbetar just nu med att utveckla arbetet med inflytande och delaktighet och vill samråda med dig som känner tillhörighet till en nationell minoritet eller deras språk, oavsett om du talar språket mycket, lite eller inte alls.


Vi vill ha en dialog med dig om din vardag och på vilket sätt vårt arbete påverkar ditt liv.

Besvara gärna denna enkät om vilka frågor som är viktiga för dig och på vilket sätt du skulle vilja lämna synpunkter till kommunen genom att scanna QR-koden till vänster.

Vill du ha enkäten i pappersformat? Kontakta kommunens samordnare.

Det är frivilligt att delta. Dina svar är anonyma och kommer endast att presenteras på gruppnivå. När undersökningen är färdig kommer alla enkätsvar förstöras. Vi vill ha in dina svar senast 5 november 2024.

Om du vill vara delaktig i kommunens arbete: Kontakta kommunens samordnare på telefonnr: 0290-77 14 50 eller e-post: jenny.hammar@hofors.se

Dina synpunkter är viktiga för oss!

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun