english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Kommunledningen startar upp året med företagsbesök

Onsdag 12 januari inledde kommunledningen sitt arbete med företagsbesök i Hofors kommun. Först ut på besökslistan var Hofors Plåtslageri.
– Det var bra diskussioner med bland annat frågor om upphandling. Att kommunledningen ska arbeta nära näringslivet och göra kontinuerliga besök ser jag som en självklarhet, säger Kenneth Axling, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunledningen på företagsbesök

På bilden från vänster; Markko Ahola, Petra Lindstedt, Kenneth Axling och Emil Hedlund.

Hofors Plåtslageri ägs av Emil Hedlund och Markko Ahola. Företaget startade i maj 2016 och har sina lokaler i Böle industriområde.
Idag sysselsätter företaget 4,5 personer.
För kommunchef Petra Lindstedt och Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Axling är det viktigt att näringslivsfrågorna i Hofors kommun prioriteras.
– Ett starkt näringsliv är viktigt för Hofors kommun, säger Axling.

Kommunchefen och kommunstyrelsens ordförande har fasta poster i styrelsen för den ekonomiska föreningen Entré Hofors som ansvarar för näringslivsfrågor, besöksnäring och extern kommunikation i Hofors kommun.
– På det sättet får vi ytterligare ett nära samarbete med näringslivet. I Entré Hofors styrelse sitter representanter för Hofors kommun, Hoforshus, Hofors Elverk och lokala företag. Styrelsen fyller en viktig funktion och det finns möjlighet till korta beslutsvägar, säger Petra Lindstedt.

Onsdagens andra företagsbesök gick till Elis som kan stoltsera med att som första företag i Sverige certifierats mot FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Under våren kommer kommunledningen att besöka företag i Hofors kommun på onsdagar. Nästa vecka står Granitor Automation och Andersson&Rask på tur.