Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun
Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Träffpunkt Bruket

Välkomna till vår integrationsfrämjande mötesplats där vi erbjuder olika aktiviteter för dig i Hofors kommun!

Språkträning

Språkträning är en av Träffpunkt Brukets huvudaktiviteter där vi arbetar med fokus på att utveckla deltagares kunskaper i det svenska språket. Vi lägger tonvikten på vardagskommunikation, muntligt men även skriftligt.

Vi utgår alltid från individens förutsättningar. Därför har vi även två grupper: en ABC-grupp för nybörjare och en grupp för de som kommit lite längre i språkutvecklingen.

Körkortsteori

Körkortsteori är en språkutvecklande aktivitet där vi ger deltagare grundkunskaper i de lagar, regler och föreskrifter som gäller för att ta körkort i Sverige. Efter genomförd utbildning har deltagarna en teoretisk grund för att sedan kunna gå vanlig körskola.

Bakning

Bakning handlar om att tillämpa en kombination av teoretiska och praktiska kunskaper för ett gemensamt resultat. Det teoretiska momentet är i form av att läsa och förstå recept där språkövningar vävs in för att befästa förståelsen. Kunskapen omsätts sedan praktiskt i själva utförandet.

Dator- och arbetsmarknadskunskap

Vi arbetar aktivt med att lära deltagare grundläggande datorhantering och hur det går till att söka arbeten eller till fortsatta studier. Att ta fram sitt första CV och personliga brev är också något vi bistår med.

Temaföreläsningar

I vår verksamhet jobbar vi med att ta in intressanta föreläsare från både myndigheter som Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan samt näringslivet och föreningslivet. Några exempel på ämnen är: "Samhällsinformation", "Att lyckas i Sverige - inspirationsföreläsning", "Kvinna i Sverige" och "Sociala koder i samhället".

Mer information

Besök oss på Centralgatan 19

(Gamla Bingohallen)

Kontaktinformation

Integrationsenheten

Maria Grönlund 070-0860248
maria.gronlund@hofors.se

Ali Tabeshnia 070-0860261 tabeshnia.ali@hofors.se

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296