Hofors Kommun logo, länk till startsida

Inspirationsdag i projekt Odlings-PT

Skördetider med överflöd och myckenhet, men hur gör du för att få det goda att hålla över vintern och kanske in tills nästa skörd? Välkommen till en dag fylld av massor av tips och inspiration.

Förslag för dig

Skördetider med överflöd och myckenhet, men hur gör du för att få det goda att hålla över vintern och kanske in tills nästa skörd?
Välkommen till en dag fylld av massor av tips och inspiration. Lär av våra Odlings-PT från Projekt Odlings-PT.

Lördag 25 nov kl 12-16 på Barkhyttans bygdegård.

Våra Odlings-PT visar och berättar hur du torkar, groddar, lägger in, mjölksyrar och förvarar dina grödor så att de räcker längre. De visar också stukor i flera olika varianter och hur du viker fröpåsar. Ta gärna med frön som du har över och byt med andra. Goodiebag med recept och annat smått och gott får du med dig att ta hem.

Emelie Nilsson föreläser om ”hydroponisk odling – så här startar du upp” och Sara Olsson föreläser om ”förvaring av grönsaker och rotsaker genom tiderna”.

Entré: 200 kr. Anmälan krävs.

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor: carina.carlsson@studieframjandet.se

Frågor om Projekt Odlings-PT: gå in på www.studieframjandet.se Länk till annan webbplats. och sök på Odlings-PT.

Inspirationsdagarna är en del i Projekt Odlings-PT som drivs av Studiefrämjandet Mitt i samverkan med Västra Gästriklands Samhällsbyggnadsförvaltning (VGS). Projektet finansieras av Leader Gästrikebygden, europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Artikeln uppdaterades senast:

Aktuellt i Hofors kommun