Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Fjärrundervisning för Petreskolans årskurs 7-9

Fjärrundervisning för högstadieelever resten av terminen och fortsatt stängning av kommunala verksamheter, det har länets kommuner kommit överens om efter ett initiativ av Länsstyrelsen Gävleborg och Region Gävleborg.
På Petreskolans högstadium gäller fjärrundervisning från och med onsdag 16 december.

Fjärrundervisning

Antalet patienter med covid-19 som vårdas på sjukhus i länet fortsätter att öka. Trycket på vård och omsorg är mycket högt.

På tisdagen träffades kommunchefer, beredskapssamordnare och tjänstemän från länsstyrelse och region för att ta fram gemensamma åtgärder för att minska smittspridningen i länet.

– Det är inte läge att slappna av. Utvecklingen är alarmerande, säger landshövding Per Bill.

Flera kommuner har redan beslutat om att avsluta höstterminen tidigare för högstadieelever i kommunala skolor eller övergå till fjärrundervisning under terminens sista dagar. Nu har länets kommuner träffat en gemensam överenskommelse som innebär att samtliga kommuner ska övergå till fjärrundervisning för de kommunala skolorna så snart som möjligt.

– Vi måste begränsa de fysiska kontakterna. Det här innebär att eleverna som nu får stanna hemma ska göra just det, stanna hemma. Om vi stänger skolorna men ungdomarna hittar andra ställen att mötas har vi inte nått syftet med den här åtgärden, säger Johan Höglund, försvarsdirektör på Länsstyrelsen Gävleborg.

Samtidigt som överenskommelsen om att stänga de kommunala högstadieskolorna fattas förlängs överenskommelsen om att hålla de kommunala idrottsanläggningarna stängda för personer födda 2004 och tidigare.

– Framför allt lagsporter har visat sig vara risksituation för smittspridning, genom att kommunerna beslutar att inte hålla sina anläggningar öppna för föreningsverksamhet för personer födda 2004 och tidigare hoppas vi kunna minska smittspridningen ytterligare, säger Johan Höglund.

Elever på Petreskolans högstadium samt vårdnadshavare fick informationen under tisdag 15 december.

UPPDATERING 13 JANUARI 2021;
Fjärrundervisningen på Petreskolans högstadium är förlängt till och med 24 januari.