english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommun


Smultron på grässtrå

Mångfaldsarbete

Entré Ungdoms integrations- och mångfaldsarbete

Entré Ungdoms integrations- och mångfaldsarbete handlar om att vinna de ungas förtroende, hörsamma intressen och erbjuda aktiviteter som möjliggör att individer med olika bakgrunder och förutsättningar möts.

Deltagaravgiften till ÈU är endast 100 kronor per barn och år. Det är en del i att möjliggöra jämställdhet och mångfald.

Aktiviteter för dig med funktionsvarition

Entré Ungdoms alla aktiviteter vänder sig till alla barn och ungdomar oavsett vem du är, hur du ser ut, hur du lever/bor eller hur mycket du kan.

När du läser om våra aktiviteter och upplever att det där skulle jag vilja anmäla mig till! Gör det! Har du en fysisk, psykisk eller social nedsättning berätta det för oss. Vi kan då prata om att anpassa aktiviteten så att du kan delta på bästa sätt.

Språkplanket

I Entré Ungdoms café finns ”språkplanket”. Det hela startade med en speciell inriktning för de unga som har föräldrar, mor och farföräldrar från Finland.

Reaktionen har blivit att fler barn vill skriva på sitt språk. Vi ritar en bild, barn och ungdomar skriver ordet för bilden på sitt språk. Likaså kan barn berätta på en världskarta var man är född.

Syftet är att världen ska komma in i caféet och alla ska känna sig välkommen oavsett var man kommer ifrån.

Kontaktinformation

Elin Sehlberg (Tf. bitr. enhetschef, Fritidsgård)
070-167 08 35 elin.sehlberg@hofors.se

Sofia Rising (Samhälle)
070-167 08 37 sofia.rising@hofors.se

Henrik Grinde (Musik, teknik)
070-167 08 38 henrik.grinde@hofors.se

Tobias Pettersson (Musik, film, teknik) 070-167 08 36 tobias.pettersson@hofors.se