english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommunBiblioteket - För vuxna

För vuxna

Biblioteket för föräldrar och pedagoger

Föräldrar

Genom att prata, sjunga, berätta och läsa högt för ditt barn, stimulerar du ditt barns språkutveckling. På biblioteket finns flera olika medier som du kan låna. Böcker för barn i alla åldrar, ljudböcker, CD-skivor med rim och ramsor, musik, DVD-filmer, tidningar och tidskrifter.

För föräldrar finns det en Föräldrarhylla. Där finns bland annat böcker om graviditet, barns utveckling och uppfostran, namnböcker och medicinska böcker.

Nyblivna föräldrar blir inbjudna till biblioteket för en föräldrargruppträff. Träffen bokas via BVC-sköterskan. På träffen får föräldrar bland annat boktips och information kring barns språkutveckling.

Alla nyfödda barn i Hofors kommun får som gåva Barnens första bok eller De små barnens bok. Det är BVC-sköterskorna som delar ut ett presentkort till dig som nybliven förälder. Presentkortet tar du med dig till biblioteket och i utbyte får du en av böckerna.

Pedagoger

Boklådor kan beställas av kommunens förskolor, grundskolor och gymnasieskola.

Förskolan

Förskolan är välkommen att besöka biblioteken på dess öppettider. Om dessa tider inte passar, ta kontakt med barnbibliotekarien för bokning på annan tid.

Förskoleklasser och grundskolan

Kommunens förskoleklasser blir inbjudna till ett Bibliotekssmyg, där bland annat barnen får sitt egna lånekort.

För visning av biblioteket eller bokprat, ta kontakt med Frida eller Maria för bokning av tid.