english
Suomeksi
Hofors kommun
Hofors kommunDjur och lantbruk

Alla djur ska behandlas väl och skyddas från onödigt lidande

Huvudansvaret för detta ligger hos var och en som har djur i sin vård

Hofors kommun samverkar tillsammans med Ockelbo kommun och Sandvikens kommun i en gemensam förvaltning, Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning. Informationen om verksamheterna som finns via länkarna nedan öppnas på Sandvikens Kommuns webbplats.

Djurskydd

Länsstyrelsen Gävleborg ansvarar för djurskyddskontroll och för foderkontroll. Länsstyrelsens tillsynsverksamheten omfattar bl.a. djur i lantbruk, sällskapsdjur, försöksdjur, cirkusar och transporter. Regler för djurskyddet finns i djurskyddslagen, djurskyddsförordningen och ett antal olika föreskrifter. Mer information hittar du på Länsstyrelsens webbplats: www.lansstyrelsen.se/Gavleborglänk till annan webbplats

Information om djur och djurhållning finns även på Jordbruksverkets

Miljötillsyn

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning ansvarar för miljötillsynen på lantbruk. Det innebär kontroller och bedömningar av lantbruksverksamheten för att säkerställa att miljöbalkens regler följs och därmed begränsa negativ påverkan på miljön.
Mer information om att bedriva verksamhet med djurlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (öppnas på sandviken.se))

Störande vilda djur och fåglar

Det är svårt att ge ett entydigt svar på vem man ska kontakta om ärenden där djur orsakar en störning. Det beror mycket på var störningen sker, vilken typ av djur det handlar om och vilken typ av störning det rör sig om.

Mer information om störande vilda djur och skyddsjaktlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (öppnas på sandviken.se).

Mer information om störande fåglarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (öppnas på sandviken.se).

Västra Gästriklands samhällsbyggnads­­förvaltning -
Tillsammans skapar vi framtidens samhälle i Hofors, Ockelbo och Sandviken

Kontaktinformation

Besöksadress

Västra Gästriklands samhällsbyggnadsförvaltning
Odengatan 37
811 80 Sandviken

026-24 00 00
vgs@sandviken.se