Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun
Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Hofors kommun

Sopbilar har kartlagt mobiltäckningen i Gästrikland

Samtliga Gästrikekommuner har tillsammans genomfört en analys av mobiltäckningen i Hofors, Gävle, Sandviken, Ockelbo samt Älvkarleby. Resultatet av mätningen kan nyttjas som underlag vid digitalisering av kommunernas olika verksamheter men kan även ha stort intresse hos boende och verksamma i regionen.

Kartläggning av mobiltäckning

I samverkan med samtliga Gästrikekommuner har man gemensamt, med hjälp av Gästrike Återvinnare, genomfört en analys av mobiltäckningen i Gävle, Sandviken, Hofors, Ockelbo samt Älvkarleby. Med analysverktyget Täckningskollen har mätningar genomförts för att kontrollera vilken täckning som fyra större, svenska mobiloperatörer har runt om i kommunerna. Mätningarna har gjorts genom att mätutrustning placeras i Gästrike Återvinnares sopbilar som under perioden juni – september besökt såväl permanent boende som sommarboende. Utrustningen registrerar mobiltäckningen för mobiloperatörerna på alla de platser som Gästrike Återvinnares sopbilar besöker, och de besöker hushåll i kommunernas alla delar.
Resultatet av mätningen kan nyttjas som underlag vid digitalisering av kommunernas olika verksamheter vid behov av mobil användning. I dessa fall är det av största vikt att mobil täckning finns tillgänglig.


Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296