Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun
Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Hofors kommun

Marita och Emil är Årets eldsjälar i Hofors kommun 2016

Aldrig förr har så många nomineringar kommit in till utmärkelsen Årets Eldsjäl i Hofors kommun. Vid omröstning var det en enig jury som utsåg Marita Söderström och Emil Eriksson till Årets eldsjälar för sitt arbete med att samla kommuninvånarna kring den digitala insamlingsbössan Med kärlek från Hofors.

Åretseldsjälar i Hofors kommun

Det finns många människor som på olika sätt bidrar till att lyfta Hofors kommun och de personerna tycker vi förtjänar att uppmärksammas.
Det är bakgrunden till varför Hofors kommun och Entré Hofors instiftade utmärkelsen Årets Eldsjäl i Hofors kommun för sex år sedan.
Till 2016 års utmärkelse kom det in 19 olika personer som fått nomineringar och juryn som skulle plocka ut den slutgiltiga vinnaren konstaterade att alla var värdiga vinnare, men som alla andra år gäller det att välja ut en som får motta utmärkelsen.
I år är det Marita Söderström och Emil Eriksson som motta utmärkelsen med motiveringen;
”Två personer har lyckats få Hofors kommuns invånare att gå man ur huse för att samla in pengar till Musikhjälpen. De skapade insamlingsbössan Med kärlek från Hofors och namnet tillsammans med uttrycket Hoforseffekten har blivit ett begrepp i hela vårt avlånga land.
Marita Söderström och Emil Eriksson seglade upp som två eldsjälsraketer i slutet av 2016 och har utan tvekan bidragit till att utveckla Hofors kommun som plats att leva och verka i-både nu och i framtiden”.

Den officiella prisceremonin hålls på Idrottsgalan på Folkets Hus den 18 februari.

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296