Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun
Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Onsdag 19 april

Kulturvecka i Hofors kommun


BINGO
Suomi Finland 100. Det ingår en tipspromenad om Finland och finsk kultur och föreningens historia. Plats: FInska bastun vid Tolven. Tid:12-16. Pris: Fri.
Arrangör: Hofors finska förening

ÖPPET HUS IFFI
IFFI fyller 30 år. Plats: Hantverkargatan 26. Tid: 14-16.
Arrangör: Internationella föreningen för invandrarkvinnor.


KOM TILL BYN
Det här är en presentation av ett konstprojekt "Kom till byn" som utspelade sig i Hofors kommun sommaren 2016. Konstnärerna berättar om händelserna förra sommaren, då en person som aldrig varit i Hofors kommun förut, bjöds in till bygden och fick uppleva aktiviteter och sevärdheter som ortsborna själva tipsat om. Kulturveckan onsdag berättar konstnärerna om projektet och hur det gick till och vad de upplevde i kommunen. Resan kommer att finnas tillgänglig på internet som en personlig guide och reseskildring för Hofors kommun. Plats: Entré ungdom. Tid: 16.30-17.30. Arrangör: Konstfrämjande Gävleborg.
gavleborg.konstframjandet.se/projekt/kom-till-bynlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


TECKENSPRÅK – ett språk precis som alla andra
För unga att prova på teckenspråk.
Plats: Entré ungdom, café. Tid: 15-16. Pris: ÉU kort. Arrangör: Entré ungdom
www.horselboken.se/faktadel/kommunikation/svenskt-teckenspraklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


ATT LYCKAS MOT ALLA ODDS LAURENTSIO PETTERSSON
Jag föddes och det var mitt första brott, mitt andra var att överleva. Laurentsio visar bilder och filmklipp från sin tid på ett barnhem i Rumänien. Från TV-serien ”Mot alla odds” som sändes i SVT 2012, från en filminspelning, från olika modelluppdrag och en musikvideo med Sean Banan mm. Föreläsningen har samma innehåll som självbiografin med samma namn. www.laurentsio.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Plats: Folkets hus, Valhall. Tid:18. Pris: Fri. Arrangör: ABF


ÖPPET HUS PÅ ULLKURS
Kom och fika och se olika tekniker och färdiga arbeten.
Plats: Barkhyttans bygdegård. Tid: 18-21.
Arrangör: Barkhyttans byalag. www.barkhyttan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


BIO - THEIR FINEST HOUR
London 1940. Nationen är hårt drabbad av andra världskriget. Propagandaministeriet inser att filmerna behöver en kvinnlig touch. Catrin Coles fallenhet för arbetet uppmärksammas genast av den cyniske och stilige manusförfattaren Buckley. Catrin och Buckley får uppdraget att spela in en film baserad på räddningsaktionen vid Dunkerque med den fåfänge forne matinéhjälten Ambrose Hilliard.
Plats: Folkets hus. Tid:19 (117 min) från 11 år. Pris: 100 kr. Arrangör: Hofors folkets hus och park. www.folketshushofors.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296