Suomeksi
english
Hofors kommun
Hofors kommun


Dela Dela
Lyssna

Lyssna

Translate

Translate


Hofors kommun

Håll Hofors rent - Hofors kommun

Var med och håll Hofors kommun rent i vår!

I vår deltar Hofors kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.
2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

Anmälan
Anmäl dig, din skola, din förening eller ditt företag på www.hsr.se/vihållerrentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast den 2:a april för att vara säker på att få material.

Material
Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Hofors kommer vi distribuera materialet vecka 16. Deltagare kan hämta material i

  • Torsåker, Ica Tor Center
  • Hofors, Hofors Informationscentrum och Turistbyrå FoCus, i Folkets Hus
  • Hofors, Kommunhuset, Granvägen 8

Plocka skräp vecka 17
Skräpet plockas i Hofors under vecka 17 (24-30 april). Tänk på din säkerhet - undvik trafikerade områden och använd handskar. Bra platser att städa är torg, allmänna platser och natur som till exempel skogsdungar, stränder, parkmiljö och grönytor längs med gångvägar och stigar.
Hittar du större typer av avfall som till exempel dumpade bildäck, byggavfall, kylskåp eller gamla cyklar anmäl det gärna till kommunens reception på telefonnummer 0290-771418 så ser vi till att någon tar hand om det.

Ta hand om insamlat skräp
Du tar i första hand själv hand om det skräp du samlat in. Sortera gärna förpackningar vid närmaste återvinningsstation eller vid återvinningscentralen för att skräpet ska kunna återvinnas på ett miljövänligt sätt. Du hittar karta över återvinningsstationer och öppettider på återvinningscentralen hos Gästrike Återvinnare http://gastrikeatervinnare.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För mindre mängder insamlat skräp kan du använda de vanliga papperskorgarna som finns runt om i kommunen.

Privatperson, förening och företag
Om du som privatperson, din förening eller ditt företag planerar att plocka stora mängder skräp, kontakta kommunen innan ni börjar för att komma överens om tid och plats för upphämtning.

Skola och förskola
Vi håller Sverige rent är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Ta chansen att sortera skräpet och märk upp säckarna med innehåll. Gästrike Återvinnare hämtar säckarna i samband med ordinarie sophämtning. Ställ ut säckarna i anslutning till ordinarie sopkärl kvällen innan sophämtningen sker. Säckarna ska förslutas med till exempel snöre eller tejp och ska vara lätta att lyfta, så sprid ut tungt avfall på flera säckar.

Observera!
Säckar som hämtas bara får innehålla upplockat "skräp" – inte farligt avfall som till exempel kemikalier eller elektriska prylar, inte trädgårdsavfall eller material från naturen och inte trasiga pulkor och andra saker från förrådstömning eller liknande.


 

Tack för att ni bidrar till en renare kommun!

 

Personuppgifter *
User information

 

Redovisa gärna hur många säckar skräp ni samlat in!


Dina personuppgifter *
User information
Mer information

Håll Sverige Renlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstert

Varför arbeta mot nedskräpning?

Skräp skadar, skräp kostar pengar och skräp skapar otrygghet. Helt i onödan. Därför är det viktigt att motverka nedskräpning.

Nedskräpning kostar pengar när kommuner ska städa upp, skattepengar som kunde använts till bättre ändamål. Nedskräpning kan även innebära indirekta kostnader då fastigheter förlorar i värde och då exempelvis turismen påverkas negativt.

Kontaktinformation

Eva Andersson

0290-771651
e.andersson@hofors.se

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296

Hofors Kommun
813 81  HOFORS

Besöksadress:
Granvägen 8

Växel:
0290-290 00

Org nr:
212000-2296